Onze sauna’s

Op ons sauna plein binnen vind u naast het koude dompelbad, verwarmde zoute voetenbad, zwembad en whirlpool 4 verschillende sauna’s.

Ons sanarium/kleurensauna.

De verschillende kleuren hebben een positief effect op je geestelijke welzijn. De wat lagere temperatuur (rond de 60 graden) maakt dit een ideale sauna om uw sauna dagje mee te beginnen. In ons sanarium vind er rond 16.30 uur een milde opgieting plaats.

Onze traditionele Finse sauna.

Onze traditionele Finse sauna is rond de 90 graden. Deze sauna is tevens onze heetste sauna. Een Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting. Door de circulatie van warme lucht wordt uw lichaam verwarmd. Dit wordt ook wel confectiewarmte genoemd. De oven verwarmt de stenen en de stenen verwarmen vervolgens de lucht. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tot tussen de 5 en 30%. In onze traditionele Finse sauna vind er rond 20.00 uur een opgieting plaats.

Ons Turkse stoombad (recent compleet vernieuwd!).

De luchtvochtigheid in deze sauna ligt rond de 98% en de temperatuur tussen de 40-50 graden. De interactie tussen stoom en warmte zorgt ervoor dat de poriën goed open gaan staan en door het zweten kunnen afvalstoffen dan beter het lichaam verlaten. Door middel van stoommelk wordt er een prikkelende combinatie geur van eucalyptus en mint toegevoegd aan de stoom. Dit heeft een verfrissende en adem verruimende werking op de luchtwegen.

Onze infrarood cabine.

Infraroodstralen gaan diep in je huid en verwarmen optimaal je lichaam. De warmte versoepelt je spierweefsel en stimuleert je bloedsomloop. Hierdoor neemt de spierspanning af en je lichaamsdelen ontspannen zich.

Buiten vind u naast onze ecologische zwemvijver nog 2 sauna’s.

De wijnvat sauna.

In deze sauna ervaart u een speciale warmte beleving door de ronde wanden van deze sauna. De wijnvat sauna heeft een temperatuur van rond de 60 graden en is tevens een stilte sauna.

Onze prachtige Finse Kota (gasgestookt).

Onze gasgestookte Finse Kota heeft een milde temperatuur van rond de 75 graden en bevind zich in onze heerlijke rustige tuin. De Finse Kota is tevens een stilte sauna.

Onze opgietingen.

Dagelijks vinden er 2 opgietingen plaats. Bij een opgieting wordt de luchtvochtigheid verhoogd waardoor de overdracht van warmte intensiever is. Tijdens een opgieting worden er diverse lekkere (Wadden) geuren gebruikt.

Rond 16.30 uur vind er in het sanarium/kleurensauna een milde opgieting plaats.

Rond 20.00 uur vind er een opgieting plaats in de traditionele Finse binnen of buitensauna.

Onze opgietingen worden gegeven door onze sauna meester Henk-Jan.

Tips voor een gezonde sauna gang:

– Als beginner kun je beter beginnen met maximaal 10 minuten in een sauna te verblijven.
– Zorg ervoor dat je altijd voldoende drinkt tijdens je sauna bezoek. Flesjes water zijn te koop in het restaurant.
– Ga liever niet met een volle maag in de sauna.
– Goed koelen en rusten na elke saunagang.

LET OP: Om de kwaliteit van ons speciale zoute kuurwater te waarborgen is het zeer wenselijk om na elke sauna gang goed te douchen voordat u ons koud dompelbad, verwarmd zwembad, whirlpool of voetenbad betreed. Alvast bedankt voor uw medewerking!

© 2018:Sauna de Wadden Ontworpen door LeadLine